top of page
BRIGITTE KOCHHEIM
Bri 1.JPG

Brigitte Kochheim is in 1986 civielrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Daarna heeft zij nog als aanvullend vak Internationaal Bedrijfsmanagement gevolgd en heeft zij vervolgens haar vleugels uitgeslagen om de wereld rond te gaan.

Ondertussen verleende zij vrijwillige juridische ondersteuning vanuit de Wetswinkel.

In 1989 is zij haar juridische carrière gestart als bedrijfsjurist voor een adviesorganisatie. Zij heeft als bedrijfsjurist diverse midden- en kleinbedrijven bijgestaan bij alle voorkomende juridische zaken waaronder arbeidszaken, contractenrecht, handelszaken, aansprakelijkheden en vergunningen. Zij hield zich bezig met alle interne en externe geschillenbeslechting voor de ondernemer.

Sinds 1992 heeft zij deze werkzaamheden als zelfstandig advocaat voortgezet vanuit de algemene praktijk. Zij verleende zowel ondernemers als particulieren rechtsbijstand bij alle voorkomende juridische geschillen en heeft hierdoor een ruime proceservaring opgedaan op verschillende rechtsgebieden.

In 2002/2003 heeft zij de vFAS-Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht gevolgd en in 2005 is zij aanvullend opgeleid als mediator.

Daarnaast heeft zij in 2006 de specialisatieopleiding Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut afgerond. In 2008 heeft zij de specialisatieopleiding Jeugdrecht gevolgd.

Brigitte Kochheim is door haar jarenlange praktijkervaring als bedrijfsjurist en advocaat en voorzien van gedegen specialisatieopleidingen in staat om zowel particulieren als ondernemers goed te begeleiden in de Algemene praktijk, het Personen-en Familierecht, het Strafrecht en Jeugdzaken.

Brigitte Kochheim is lid van de vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtspecialisten (NVSA) en de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

 

Zij is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlands Orde van Advocaten (NOvA) op de volgende hoofd- en deelrechtsgebieden geregistreerd:

  * Algemene praktijk:

    - Burgerlijk recht en Strafrecht

  * Personen- en familierecht:

    - Echtscheidingen, alimentatiezaken en omgangsregelingen:

    - Jeugdbeschermingsrecht:

    - Ouderschap en erkenning:

    - Mediation

  * Strafrecht

    - Jeugdstrafrecht 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Contact: kochheim@kochheim.nl

bottom of page