top of page
TITIA COPPES
Titia.JPG

Titia Coppes is in 1989 afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen in het civiele recht. Na haar studie is zij als juridisch medewerkster werkzaam gedweest in de verzekeringswereld waarna zij in 1992 haar carrière als advocaat startte bij Van Koppen & Jager advocaten te Haarlem. Op 1 december 1998 kwam de huidige samenwerking met Brigitte Kochheim-Bossink tot stand.

Titia Coppes heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het personen- en familierecht, door het volgen van de vFAS-Specialisatieopleiding Personen- en Familierecht in 2002/2003. 

Binnen dit kader heeft zij zich verder gespecialiseerd in het internationaal personen- en familierecht, waaronder de internationale kinderontvoering. Daarnaast heeft zij zich bekwaamd in het (jeugd-)strafrecht.

Naast advocaat is Titia Coppes ook werkzaam als advocaat-scheidingsmediator waarvoor zij zowel de opleiding tot MfN-mediator heeft gevolgd (2005) als de opleiding tot vFAS-scheidingsmediator (2008)

Titia Coppes is lid van de vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) waarin zij tevens deel uitmaakt van het bestuur. Daarnaast is zij lid van de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten (DIALLawyers) en van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten (VNJA). Sinds juli 2019 is Titia Coppes tevens werkzaam als rechter plaatsvervanger in de rechtbank Den Haag bij het team Familie.

Titia Coppes behandelt zaken zowel op basis van gefinancierde rechtsbijstand als betalend. Voor elke cliënt wordt de voor hem of haar passende wijze gevonden.

Zij heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op de volgende hoofd- en sub rechtsgebieden geregistreerd:

* Personen- en familierecht;

  - Echtscheidingen, alimentatiezaken en omgangsregelingen;

  - Internationaal privaatrecht;

  - Internationale kinderontvoering;

  - Jeugdbeschermingsrecht;

  - Mediation;

  - Ouderschap en erkenning.

 

* Strafrecht;

  -Jeugdstrafrecht.

 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact: coppes@kochheim.nl

bottom of page